Publicatiedatum: 21 augustus 2024

Hebben jullie de volledig keten van registratie tot facturatie in beeld in Nedap Ons? Zijn jullie in control in het volledige proces?  

Of zijn jullie net als veel andere organisaties op zoek naar een hulpmiddel om hier ondersteuning bij te krijgen? Lees dan vooral verder! 

 Vierkantsrekening 

Veel zorgorganisaties ervaren de administratieve druk van het registratie- en declaratieproces als complex en ‘zwaar’. Met de querry’s Vierkantsrekening van Quattri kunt u als medewerker op de zorgadministratie of Finance & Control  dagelijks monitoren of de geleverde zorg leidt tot een betaalde factuur. 

 In het proces vanaf plannen tot declareren, doorloopt een registratie meerdere fases. In Nedap Ons biedt het financieel dashbord zicht op gedeclareerde en ongedeclareerde zorgregels. Het Financieel dashboard geeft overzicht op locatie/team niveau. Maar dat is meestal niet voldoende. 

Met de Vierkantsrekening van Quattri wordt de data van zorgregels die worden vastgelegd door medewerkers in o.a. de Ons Agenda, Groepszorg,  verblijfsdagen en aanvullende diensten organisatiebreed samengebracht in meerdere rapportages. 

Wat levert het op:

Sturen op Ongelegitimeerde zorg 

De Vierkantsrekening toont per registratie of er een geldig legitimatie product aanwezig is. Met de Vierkantsrekening heb je dagelijks in één overzicht de regels die op dit vlak uitvallen. 

 Sturen op afgekeurde factuurregels 

Met behulp van een rapportage die alle factuurdetail toont, is de afkeur te monitoren zoals die terug komt in de Berichtenbox. Hierop kunnen vervolgens specifieke acties plaats vinden. Op deze manier kan geleverde productie ook daadwerkelijk goedgekeurde omzet worden. 

 Sturen op journaalpost Ons vs Factuurtotalen 

Indien in Ons gebruikt wordt gemaakt van de journaalpostenexport naar de financiële applicatie, dan kan het journaaldetail worden afgezet tegen het factuurdetail. 

Hiermee kan intern, maar ook voor de accountant, worden aangetoond dat de gefactureerde goedgekeurde omzet aansluit met de gejournaliseerde omzet. 

 Bron data voor het maken van de maandelijkse ‘Productie boeking’ 

Het kost veel tijd om ná het afronden van een maand de informatie te verzamelen over de geleverde productie. Ook voor het maken van de factuur over de zojuist afgeronde maand is er vaak behoefte aan inzicht in geleverde productie. 2 rapporten in de Vierkantsrekening vormen de basis voor het maken van de productieverantwoording. 

 Daarnaast 

  • Dagelijks te verversen met één druk op de knop
  • Het is een bron bestand dat voor verschillende perspectieven te gebruiken is:  client, medewerkers, financiers. Hiermee vergelijk je nooit appels met peren!  

 Er is over de Vierkantsrekening nog veel meer te vertellen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op! We denken graag met u mee.